Полиса за приватност

Вовед

Оваа Политика на приватност објаснува како ги собираме, користиме и заштитуваме вашите лични податоци кога ја користите нашата веб-страница shop.uspenie-matka.org.mk. Вашата приватност е важна за нас и ние се обврзуваме да ја заштитиме.

Собирање на податоци

Кога ја посетувате нашата веб-страница или користите нашите услуги, може да собираме различни видови на информации, вклучувајќи:

 • Лични податоци: име, презиме, е-пошта, телефонски број, адреса за испорака и наплата.
 • Информации за плаќање: кредитна/дебитна картичка, информации за банкарска сметка.
 • Технички податоци: IP адреса, тип на прелистувач, оперативен систем, информации за уредот.
 • Информации за користење: кои страници ги посетувате, колку време поминувате на страницата, активности на страницата.

Користење на податоци

Собраните информации ги користиме за следниве цели:

 • Обработка и испорака на вашите нарачки.
 • Комуникација со вас во врска со вашите нарачки или барања.
 • Подобрување на нашата веб-страница и услуги.
 • Анализа и статистика за подобро разбирање на вашите потреби.
 • Заштита од измами и други незаконски активности.

Заштита на податоци

Преземаме соодветни технички и организациски мерки за заштита на вашите лични податоци од неовластен пристап, губење, уништување или измена.

Сите лични податоци кои корисникот ги внесува преку регистрација нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи и истите се чуваат согласно одредбите од Законот за заштита на лични податоци. Притоа податоците се чуваат по највисоки критериуми за сигурно работење според политиката за приватност. Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и не преземаме никаква одговорност за истото.

Споделување на податоци

Ние не ги споделуваме вашите лични податоци со трети страни освен ако тоа не е неопходно за:

 • Обработка на вашите нарачки (на пр. соработници за испорака).
 • Почитување на законските обврски.
 • Заштита на нашите права и имот.

Вашите права

Имате право да:

 • Побарате пристап до вашите лични податоци.
 • Побарате корекција на неточни или нецелосни податоци.
 • Побарате бришење на вашите податоци.
 • Побарате ограничување на обработката на вашите податоци.
 • Вложите приговор на обработката на вашите податоци.
 • Пренесете ги вашите податоци на друг контролор.

За да ги искористите вашите права, контактирајте не на [email protected].

Промени во Политиката на приватност

Можеме да ја ажурираме оваа Политика на приватност од време на време. Секоја промена ќе биде објавена на оваа страница. Ве охрабруваме редовно да ја проверувате оваа страница за да бидете информирани за нашите практики за заштита на приватноста.

Контакт

Ако имате било какви прашања или загрижености во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте не на:

shop.uspenie-matka.org.mk
Е-пошта: [email protected]
Адреса: Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – ул.2 бр.107 Матка, Сарај, Скопје, Македонија

Ви благодариме што ја користите нашата веб-страница и ни ја доверувате вашата приватност.