Зограф барјаци

 

Дизајните за овие одејанија се инспирирани од светогорскиот манастир Зограф. Везот е изработен во соработка со братството на манастирот Зограф, според фотографии на нивни постари барјаци. Иконата е според зографската икона на свети Георгиј Победоносец.

 

Материјал: кадифе, сип
Конец: Lumirex срма во златна и сребрена боја, Gunold mety и Gunold sulcy -за иконата.

SKU: SBJ0ZG Категории , , ,