Филигранска пеперутка – тоте торба

1.500 ден

Уникатна тоте торба со вез инспириран од филигрански пеперутки во префинети нежни сино сребрени нијанси.

Пеперутката има неколку фази на развој. Во првата таа е гасеница, потоа во втората фаза се обвива во кожурец. Последната- пеперутката е симбол на новото раѓање, воскресението, новиот живот, кон кој треба да се стреми секој христијанин.

Филигранството е најделикатен начин на обработка на накит, кој главно користи скапоцени метали, како злато и сребро, во уметнички изработки креирани со испреплетување на мали и минијатурни монистра и виулести нишки, меѓусебно или врз друг предмет, во една целина. Често неговата кревкост асоцира на текстура на чипка. Одлика е за уникатен луксузен дизајн и префинето занаетчиство.

 

Димензии: 41 x 33 cm
Боја: црна
Материјал: памучен кепер, Gunold Sulky 100% вискозен конец