Mасло од цимет

210 ден

 

Инфузиран цимет во ладно цедено маслиново и сончогледово масло.
Циметот поседува антиоксидантни, антиинфламаторни, антимикробни, антидијабетични и антиканцерни својства.
Исто така, може да помогне при одбрана од болести на срцето, висок холестерол и невролошки здравствени нарушувања, како што се Алцхајмерова болест и Паркинсонова болест.
Маслото од циметова кора потенцијално помага во:
• Борба против сериозни вирусни болести како што се херпес и хуман имунодефициентен вирус (ХИВ)
• Уништување на клетките на леукемија благодарение на габата Антродија цинамонеа која може да ја има во кората од цимет.
• Лекување на габични инфекции, вклучувајќи ги и оние предизвикани од Candida albicans, Histoplasma capsulatum и Aspergillus niger,кои предизвикуваат сериозни синусни инфекции.
• Борба со когнитивниот пад во случај на Алцхајмерова болест како и за лекување на благи гастроинтестинални грчеви, стимулирање на апетитот и олеснување на варењето
на храната.

Начин на употреба :  5 до 8 капки директно на јазик или на супена лажица со вода.


Тежина: 10 ml
Состав: цимет(cinnamomum verum) , ладно цедено маслиново и сончогледово масло.

 

SKU: GL1ci Категории , ,