Сушени гоџи бобинки

170 ден


Гоџи бобинки (лат.Lycium barbarum) е дрвенеста грмушкаста билка која дава плод кој е високоенергетски и со бобичасто-чоколаден вкус. Потекнува од Хималаите каде веќе стотици години се користи не само во кујната туку и во медицината. Во почетокот на 21 век, неговата популарност расте како резултат на медицинските истражувања кои го потврдуваат неговото добро влијание врз здравјето на луѓето. Познати се и како супер храна заради големата способност за уништување на слободните радикали во организмот кои го нарушуваат здравјето и го забрзуваат процесот на стареење.
Гоџи бобинките се богати со антиоксиданси и есенцијални масни киселини.
Се одгледуваат на органски начин, на земјиште збогатено со зеолит што дополнително го зголемува квалитетот на плодот.

 


Тежина: 100 gr

SKU: GZ3go Категорија