Успение на Пресвета Богородица

1.800 ден

Иконата „Успение на Пресвета Богородица“ е поготвена и извезена според фреска од главниот храм во манастирот Дионисијат.
Манастирот Дионисијат е изграден во 1366 г. од свети Дионисиј над огромна карпа на југозападната страна на Атон, и е посветен на Свети Јован Крстител.
Исклучителните фрески во Католиконот (главниот храм), од каде е и споменатата фреска на Успението на Пресвета Богородица, ги фрескописал Зорзес од Крит помеѓу 1546 и 1547 година.

Димензии: 15 х 10 cm
Боја: крем, црна , нијанси на златна
Материјал: сатен, , Gunold Sulky 100% вискозен конец.

SKU: GR5UB Категории , ,