Успение на Пресвета Богородица

Иконата на Успение на Пресвета Богородица е везена според фреската на  Михаил и Евтихиј, во манастирот Перивлепта,Охрид – Господ Исус Христос и композицијата со апостолите, и според иконата на Андреа Рицу, Критска школа, 15-ти век (Галерија Сабаудо, Турин, Италија) -одарот со Пресвета Богородица. Нијансите на везената икона се создаваат во зависност од везот и платното кои би се користеле..

 

Конец:  Gunold Sulky 

SKU: SIK1UB0 Категории ,