Трилистен филигрански крст

2.200 ден


Привезок за ланче со трилистен филигрански крст, рачно изработен од анти-алергиска легура од 92,5 % сребро, без никел, што го прави безбеден за постојано носење, за тие со сензитивна кожа.
Филигрански стилизиран облик на куполниот крст на храмот “Успение на Пресвета Богородица“ – Матка. Крстовидно ce поврзани 4 трилисни завршетоци- симболизирајќи ја полнотата на Света Троица- Бог Отец, Бог Син и Бог Свети Дух- Единосуштна и Неразделна.

Филигранството е најделикатен начин на обработка на накит, кој главно користи скапоцени метали, како злато и сребро, во уметнички изработки креирани со испреплетување на мали и минијатурни монистра и виулести нишки, меѓусебно или врз друг предмет, во едена целина. Често неговата кревкост асоцира на текстура на чипка. Одлика е за уникатен луксузен дизајн и префинето занаетчиство.

 

Димензии: 3.5 х 5cm.
Материјал : сребро
Избор: непатиниран/патиниран

SKU: GP1Tf Категории , ,