Вечност – кадилник

300 ден

 

Ракотворбата е детал од бордурата на челната фреска на Пресвета Богородица, некогаш дел од припратата,  на храмот на Успението на Пресвета Богородица во манастирот Матка. Поставен е кружно на кадилницата. Стилизиран е слично на симболот Вечност од Успенскиот храм во Владимир, Русија.

Димензии:
Материјал : керамика, контурни пасти, акрилна боја
Боја на кадилник: сребрена, сина
Боја на контурни пасти: сина, сребрена

3 на залиха