Полиставрион свештенички одејанија

36.700 ден42.800 ден

Материјалот за овие одејанија е сип – вткаена срма, со многу крстови – полиставрион. Има мал едноставен вез во самите крстови. Основниот модел е со грбен крст. Се користи ткаен ширит на краевите на сите елементи од одејанието.

Моделот на крстот за одејанијата е по избор на свештеникот.

 

Дополнителни информации

Боја

Златна, Сребрена

Икона

Господ Исус Христос, Основен модел со крст, Пресвета Богородица

Величина

LL, L, ML, M, MS, S, Според внесените мерки на логираниот корисник